Ziya Doğan sözleşme imzaladıTakımımızın teknik direktörlüğüne getirilen Ziya Doğan, bugün saat 15.00’te Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen törenle bir yılı opsiyonlu iki yıllık sözleşme imzaladı.
Törene Asbaşkanımız Haşim Sayitoğlu ve Başkan Yardımcımız İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu da katıldı.
Görüş birliğine varıldı İmza töreninde ilk konuşan Asbaşkan Sayitoğlu, hafta başında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında 2006-07 sezonuna yapılan kötü başlangıcın sona erdirilebilmesi için teknik kadroda değişiklik yapılmasında görüş birliğine varıldığını ifade ederek, “Dolayısıyla, teknik direktörümüz Sebastião Lazaroni’yle yollarımızı ayırdık. Kendisine kulübümüze yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Lazaroni’nin yerine Trabzonspor’a geçmişte de hizmet etmiş ve önemli başarılar kazanmış Ziya Doğan’ı getirmeye karar verdik” dedi.
“Büyük hedeflere hazırız” İmza töreninde söz alan Teknik Direktör Ziya Doğan ise, Trabzonspor’un Türkiye’de kendisini ispatlamış en büyük camia olduğunu belirterek, “17 Yıl ara vermeden yürüttüğüm kariyerime rağmen hiç yıpranmamış bir Ziya Doğan olarak karşınızdayım. Camiamızın heyecanını biliyorum. İyi bir kadroya sahibiz ve büyük hedeflere hazırız” diye konuştu.
“Artık heyecanlıyım” Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişi konuşmaktan ziyade bugünü konuşmak istiyorum. Bir teknik adam olarak her zaman iddialı oldum. Çok büyük hedeflerim var ve bu hedeflerimi en rahat burada yakalarım diye düşündüm. Artık eskisinden daha heyecanlıyım.”
“En büyük endişem fizik güçle ilgili” “Trabzonsporlu futbolcuların büyük bölümü benim mantalitemi biliyor. Ben de takımı iyi tanıyorum. Olumlu özellikleri fazla oyuncuları olan bir takıma sahibiz. Şu anda en büyük endişem oyuncularımın fizik güçleriyle ilgili. Ayrıca, takım oyunu oynamayı sağlamak lazım. Benim izlediğim kadarıyla takım önceki maçlarında birbirinden kopuk bir şekilde oynuyordu”
“Transfer döneminde teklif aldım” “Trabzonspor’dan transfer döneminde de teklif aldım. Sonunda yabancı hocada karar kılındı ama ben her zaman kendimi hazırlıklı tuttum. Takım çalıştırmadığım dönemde sadece Trabzonspor’u değil bütün takımları yakından takip ettim”
“Yattara kendini geliştirdi” Ziya Doğan ayrıca konuşmasında eski öğrencisi Yattara’nın da geçmişe oranla kendisini geliştirdiğini vurgulayarak, “Yattara artık sadece bir çizgi oyuncusu olmaktan öte, ceza alanına giriyor, gole yakın oynuyor. Ancak tek tek oyuncular üzerine konuşmamamız lazım. Diğer oyuncuların kalitesi de en az onun kadar yüksek” ifadelerini kullandı.
Yardımcılar belli oldu Bu arada, Ziya Doğan’ın yeni görevinde yardımcılıklarını Fatih Kavlak ve kaleci antrenörü Hakan Polat ile ismi daha sonra belirlenecek bir antrenör yapacak.
Lazaroni’ye tazminat Bu arada, Başkan Yardımcısı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Lazaroni’yle yapılan görüşmeler sonrasında Brezilyalı teknik adama 600 bin dolar tazminat ödeme konusunda anlaştıklarını açıkladı.
Ziya Doğan kimdir? 1 Ocak 1961’de Gümüşhane’de doğan Ziya Doğan, Beşiktaş’ın altyapısında futbola başladıktan sonra 1978 yılında A Takım’a yükseldi. Aralıksız olarak 9 yıl görev yaptığı kulüpte birçok önemli maçta forma giydi ve kritik goller kaydetti. Doğan, Beşiktaş forması altında oynadığı 194 lig maçında 38 gol attı.
1987 yılında Beşiktaş’tan Ankaragücü’ne transfer olan Doğan burada iki sezon forma giydikten sonra futbolu bıraktı.
Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük hayatına başlayan 45 yaşındaki teknik adam, İstanbulspor’da yedi yıl çeşitli kademelerde çalıştıktan sonra 1998/99 sezonunda Adanaspor’da teknik adamlık kariyerine adım attı.
Daha sonra İstanbulspor’a geçen Doğan, 2001/02 sezonunda Beşiktaş’ta İtalyan Teknik Direktör Nevio Scala’nın yardımcılığını yaptı ve 2002/03 sezonunda Malatyaspor’da görev aldı. Malatyaspor’u küme düşmekten kurtaran Doğan, takımın bir sezon sonra UEFA Kupası’na yükselmesini sağladı.
2003/04 sezonunda Trabzonspor’un başına geçerek Türkiye Kupası’nı kazanmamızda rol oynayan teknik adam, 2004/05 sezonunda görevi bıraktı.
Ziya Doğan son olarak Gençlerbirliği ve Malatyaspor kulüplerini çalıştırdı.
Oyunculuk kariyeri 1978 – 1987 Beşiktaş
1987 – 1989 Ankaragücü
Teknik Direktörlük kariyeri 1998/99 Adanaspor
1999/00 İstanbulspor
2000/01 Beşiktaş (Yardımcı Antrenör)
2001/02 Malatyaspor
2002/03 Malatyaspor
2003/04 Trabzonspor
2004/05 Trabzonspor
2004/05 Gençlerbirliği
2005/06 Malatyaspor